puur ambacht
like us on facebook

 

Weekaanbiedingen

24 t/m 28 november

Kersenvlaai

20% korting € 10,10

Meergranenbroodjes

Mais-Waldkorn-Zonnepit

5+1 gratis  € 3,00

 

 

 

 

einde jaar openingstijden


online bestellen
  • Home
  • Dieet en Allergie

Dieet en Allergie

zorgenloosVeel mensen (vooral kinderen) kampen tegenwoordig met gezondheidsproblemen vanwege een allergie. Daarvoor dienen deze mensen een speciaal dieet te volgen, die door een arts of dieetist worden voorgeschreven.

Bakker Ron heeft een assortiment van de volgende dieetprodukten in zijn winkels welke op voorraad of op bestelling verkrijgbaar zijn.
(aub 1 dag van te voren bestellen)

Zoutarm Brood:

  1. Zoutarm moutbrood (licht tarwe)

Lactosevrij

  1. Frans brood (wit en bruin)
  2. Stokbrood (wit en bruin)
  3. Vikorn
  4. Prohart
  5. Waldkorn

SuikerArm Gebak

  1. Sv Abrikozenvlaaitje
  2. Sv aarbeiensoes

 

Dieet en allergie

Er zijn diverse ingredienten die allergische reacties kunnen veroorzaken bij personen die overgevoelig zijn voor een bepaalde grondstof. Het volgen van een dieet dient in deze gevallen uitsluitend op doktersadvies te gebeuren ! De meest voorkomende zijn hieronder in alfabetische volgorde weer gegeven.

Gluten

Gluten is een onderdeel van het eiwit in tarwe, rogge, gerst, spelt en haver. Meel, bloem, maar ook moutmeel van deze granen bevatten gluten. Glutenvrij werken in onze bakkerij is niet mogelijk vanwege de aanwezigheid van bloem en meelsoorten, waardoor snel kruisbesmetting kan optreden.

Kippenei

Ei is een veelvoorkomende grondstof in produkten voor de (banket)bakkerij. Ook een aantal grondstoffen bevatten al ei of daarvan afgeleide produkten. Dit kan zijn in de vorm van gedroogd ei in banketpoeders of ei in spijs.

Koemelkeiwit

Koemelkeiwit komt voor in melkpoeder en kaas maar ook in grondstoffen zoals weipoeder en boter. In bakkerijgrondstoffen worden soms vetten en poeders gebruikt waarbij weipoeder in is verwerkt. Wij maken diverse soorten koemelkeiwitvrij brood.

Lactose

Lactose is melksuiker. Dit komt voor in bijna alle van melk afgeleide produkten, behalve gerijpte kaas. Koemelkeiwit bevat altijd lactose. Wij maken diverse soorten lactosevrij brood.

Natrium- en/of Zoutarm brood

Natriumarm brood:110 gram eindprodukt mag max. 20 mg natrium bevatten. Zoutarm brood: 100 gram eindprodukt mag max. 20 mg natrium, 600 mg kalium, 20 mg ammonium, 70 mg chloride bevatten. Wij maken zoutarm moutbrood en andre mogelijkheden kunt u bespreken met één van onze verkoopsters.

Noten

Noten of schaalvruchten komen in vele soorten en vormen voor in bakkersprodukten zoals amandelen, walnoten, hazelnoten, cashewnoten en pistache noten. Deze worden vermeld op de Alba-lijst. Pina is een peulvrucht en geen noot. Op de Alba-lijst worden pinda's apart vermeld.

Pinda's

Aardnoten of pinda's zijn eigenlijk geen echte noten maar peulvruchten. In bakkerijprodukten komen pinda's voor in de vorm van halve pinda's of pinda stukjes. Maar soms ook in de vorm van pinda-olie of arachide-olie. In geval van geraffineerde arachide-olie wordt dit vermeld in de Alba-lijst onder pinda-olie. Niet geraffineerde arachide-olie wordt onder pinda's vermeld.

Sesam

Sesamzaad, gemalen sesamzaad en niet geraffineerde sesamolie vallen in de Alba-lijst onder de categorie: Sesam. Geraffineerde sesamolie wordt aangegeven bij: Sesamolie.

Soja-eiwit

Soja-eiwit komt als ingredient voor in bakkerijgrondstoffen als sojameel of soja-bloem, soja-zemel en soja-noot.

Soja-olie

Soja-olie kan zodanig voorkomen, maar ook in aroma's en kleurstoffen. Lecithine valt onder soja-olie.

Filiaal Milhezerweg

Milhezerweg 17
5752 BA Deurne
Tel. 0493-312715

Openingstijden Milhezerweg
Di t/m Vr 7.30 - 18.00 uur
Za 7.00 - 16.00 uur

Filiaal Wolfsberg

Wolfsberg 16
5751 GX Deurne
Tel. 0493-316700

Openingstijden Wolfsberg
Di t/m Vr 8.30 - 18.00 uur
Za 8.00 - 16.00 uur